Huawei P30 PRO a ajuns la iDevice.ro, cel mai recent smartphone premium lansat de catre compania Huawei fiind si cel care vine cu premiere importante in ceea ce priveste camerele integrate. Huawei P30 PRO a fost lansat vinerea trecuta in mod oficial in Romania, fiind un competitor foarte serios pentru Samsung GALAXY S10, sau iPhone XS, iar din ceea ce am observat eu, chinezii reusesc sa tina pasul cu concurenta, ba chiar mai mult decat atat.
Huawei P30 PRO a ajuns la iDevice.ro prin programul Orange Smartphone Tester, care va ajuta sa testati unele dintre cele mai noi modele de smartphone-uri chiar inainte de a fi lansate in Romania. In momentul de fata Huawei P30 PRO poate fi cumparat de la Orange Romania prin aceasta pagina, insa desigur ca il gasiti si la ceilalti operatori, inclusiv la alte magazine online din Romania, as ca il puteti cumpara de oriunde doriti voi.
Design, ecran, performante
Huawei P30 PRO este cam la fel de inalt precum iPhone XS Max, avand un ecran cu aceeasi diagonala de 6.5 inch, insa pentru ca ea include si marginile indoite spre carcasa, este mai ingust, si putin mai anevoios de folosit cu o singura mana. Lasand astea la o parte, calitatea imaginilor afisate de catre cele doua ecrane este foarte greu de deosebit, Huawei P30 PRO afisand totul la fel de bine ca iPhone XS Max, si cred ca doar un test profesional poate arata diferentele.
Design-ul Huawei P30 PRO este unul similar, din multe puncte de vedere, cu cel al versiunii de anul trecut, nu ma “da pe spate”, mai ales ca preia elemente din design-ul telefoanelor Samsung Galaxy, cu ecran indoit. Imi place totusi foarte mult “culoarea” Breathing Crystal, in care a venit unitatea Huawei P30 PRO trimisa de catre Orange, si trebuie sa recunosc faptul ca mi-as dori foarte mult sa vad si la iPhone culori de acest gen.
N-as putea spune ca sunt mare fan al marginilor turtite, in partea de sus/jos, Huawei P30 PRO venind in mod surprinzator cu un asemenea design, modelele anterioare fiind lipsite de idei de acest gen. Pe de alta parte, camera are un design intersant, si scoate Huawei P30 PRO in evidenta in fata altor telefoane, insa abia cand incepi sa o folosesti iti dai seama cat de mare este diferenta fata de iPhone XS, din anumite puncte de vedere.
Cu performantele n-am avut probleme, desi Android s-a cam incapatanat sa nu mearga fara probleme in unele situatii.
Camera quad, cititorul de amprente din ecran
Huawei P30 PRO are un cititor de amprente optic integrat in ecran, iar deblocarea nu se face mai rapid, dar nici mai incet decat in cazul Face ID, diferenta stand totusi in faptul ca e mult mai exacta. Daca in cazul Face ID am avut parte de multe rateuri, si am mai spus asta prin comentarii la articole, in cazul cititorului de amprente al Huawei P30 PRO n-am intalnit probleme de acest gen, ceea ce este imbucurator pentru viitorul tehnologiilor de acest gen.
Camera quad este schimbarea vedeta din Huawei P30 PRO, iar fata de ce din iPhone XS este cu mult mai buna, dar cu o comparatie foto voi reveni intr-un articol utlerior. Din ceea ce am testat, senzorul wide-angle face inregistrarea pozelor cu Huawei P30 PRO mult mai buna cand vrei sa surprinzi mai mult din ceea ce e in jurul tau, iar pozele portret sunt cu mult mai bune decat la iPhone XS multumita senzorului ToF integrat in noua camera.
Pozele facute noaptea, sau in conditii de luminozitate scazuta sunt cu mult, mult mai bune decat la iPhone, in special cand lumina este foarte redusa, Huawei P30 PRO avand parte de senzori de imagine si un software uimitor. Nici rapiditatea cu care face pozele Huawei P30 PRO nu trebuie trecuta cu vederea, telefoanele celor de la Apple fiind mai incete, insa calitatea este cea care conteaza, iar aici am ramas impresionat de ceea ce ofera telefonul Huawei, desi pozele sunt facute la doar 10 megapixeli din cei 40 ai camerei principale.
Cam atat deocamdata, voi reveni cu un articol privind o comparatie foto cu iPhone XS, si apoi cu un review, insa sunt foarte placut impresionat de camera, si cred ca daca Huawei P30 PRO ar fi avut iOS, lumea ar fi uitat de iPhone.