Quickmobile a fost in centrul atentiei luni dupa ce s-a aflat ca firma sa de distributie, Electro Distribution, prin care se desfasura o mare parte din activitatea magazinului online, a intrat in faliment in procedura simplificata. Desi in 2017 a generat afaceri de 160 de milioane de LEI, sau cam 34 de milioane de euro, firma care a stat la baza Quickmobile a intrat in faliment lasand datorii de 34 de milioane de LEI care probabil nu vor fi recuperate.
Quickmobile nu a reactionat luni la intrebarile tuturor cu privire la problemele care au dus la declansarea procedurii de intrare in faliment, insa au facut-o in cursul zilei de ieri si au dat vina inclusiv pe stat. Conform celor de la Quickmobile, firma Electro Distribution a fost controlata in mod constant de catre ANAF, redresarea companiei fiind aparent imposibile, astfel ca s-a luat decizia ca operatiunile de retail sa fie vandute, de catre sotii Tiboc, care au detinut compania.
QuickMobile: Explicatii despre Intrarea in FALIMENT
Quickmobile a anuntat prin reprezentantii sai si ca problemele privind redresarea companiei implica inclusiv factori economici si legislativi, numarul de angajati ai magazinului scazand cu peste 40 in 2017 fata de 2016. Interesanta este faptul ca in 2017 Quickmobile a vandut prin eMAG produsele proprii printr-o alta firma separata, aceasta fiind aparent scoasa din platforma Marketplace a magazinului online chiar in cursul anului acesta, motivele nefiind deocamdata cunoscute.
“Tudor Ţiboc: O redresare a Electro Distribution SRL, care a fost „permanent controlată de ANAF“, „nu poate fi avută în vedere“. Operaţiunile de retail au fost vândute. Declanşarea procedurilor de intrare în faliment pentru Electro Distribution SRL – unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de distribuţie IT&C după afacerile din 2017 – a fost determinată de un „cumul de factori financiari, economici, legislativi“ care fac imposibilă redresarea societăţii.”
QuickMobile a avut numeroase probleme reclamate de catre clienti de-a lungul timpului, in principal cu acordarea garantiei pentru produse, iar in subsidiar cu precomenzi nelivrate la timp pentru diverse produse. Quickmobile a fost un magazin online controversat, dar era unul dintre putinele care aducea in Romania produse “exotice”, care nu se vand in mod normal in tara noastra, iar, teoretic, activitatea sa urmeaza sa continue, insa e greu de spus in ce fel daca exista atat de multe probleme cu acitivtatea.