E.ON, grup de energie care furnizeaza electricitate si gaze naturale pentru un numar mare de romani din intreaga tara, a decis sa dezvaluie pentru clientii din toata tara ceea ce face in materie de extindere a infrastructurii energetice in regiunile in care este nevoita sa realizeze lucrari de acest gen pentru a aduce energie la mai multi oameni.
E.ON explica mai jos modalitatea prin care alege sa indeparteze vegetatia care se apropie prea mult de firele de inalta tensiune a infrastructurii energetice pe care o construieste, totul fiind gandit pentru a facilita un transport cat mai usor al energie intre diverse regiuni, fara sa existe vreun pericol pentru ea.
Puteti vedea mai jos explicatiile pe care E.ON Romania le ofera cu privire la modalitatile prin care sunt gestionate coridoarele energetice necesare pentru transportarea de energie electrica pe distante mari, si felul in care vegetatia trebuie sa fie indepartata in anumite regiuni, pentru ca infrastructura sa fie in siguranta.
E.ON Romania anuntase acum cateva luni ca urmeaza sa construiasca noi sectiuni de infrastructura energetica in Romania, dar si in alte zone din Europa, astfel ca vom vedea, cel mai probabil, si alte explicatii oferite de catre companie cu privire la ceea ce intentioneaza sa faca in viitor pentru europenii de pe continent.
Ştiai că în mod obişnuit vegetaţia este lăsată să crească până la o distanță de aproximativ 3m de conducte și de alte componente aparţinând reţelelor de energie? În gestionarea ecologică a coridoarelor, sunt îndepărtați doar arborii cu creștere rapidă, cum ar fi mestecenii și plopii.
Astfel, arbuștii sălbatici și arborii cu creștere lentă au un acces mai bun la lumina soarelui – construind noi biotopuri și habitate