Austria vede efectul deciziilor importante luate de catre Karl Nehammer si Gerhard Karner, ele ajutand foarte mult Romania sa adere la Schengen, poate chiar in 2023, iar asta pentru ca numarul migrantilor ilegali care ajung pe teritoriul austriac este intr-o mare scadere, si pentru ca Bulgaria actioneaza deasemenea la granitele sale, cu ajutorul serios al UE.
Austria a reusit sa convinga Serbia sa dea o lege care interzice accesul migrantilor din India si Tunisia aproape total, iar acum aproape jumatate dintre migrantii care ajung pe teritoriul sau vin prin Bulgaria, acolo unde autoritatile se lupta sa protejeze granitele, si sunt acuzate ca o fac abuzand de oamenii care vin la granitele UE pentru a cere protectia.
Austria forteaza Bulgaria sa actioneze in orice mod pentru a adera la Schengen, iar asta pentru ca reducerea numarului de migranti caatre teritoriul austriac e conditia, si ONG-urile acuza autoritatile bulgare ca ignora cereri de azil, forteaza returnarea migrantilor in Turcia fara sa-i inregistreze, incalcand legislatia europeana in materie de migratie.
“Numărul migranților și refugiaților ilegali reținuți este în scădere semnificativă în Austria în acest an. Mai mult de jumătate dintre migranții și refugiații care sunt înregistrați în Austria vin acum în UE prin Bulgaria. Mai mult de jumătate dintre migranții și refugiații care sunt înregistrați în Austria vin acum în UE prin Bulgaria.
Uneori nu le sunt luate doar îmbrăcămintea, banii și telefoanele mobile celor afectați, uneori se adaugă violență și bătăi. Directorul poliției de frontieră bulgară Anton Zlatanov a negat acuzațiile. Practic, prioritatea noastră este să avem suficient personal și echipamente pentru a împiedica migranții să treacă prin gardul de frontieră, care este echipat cu camere și senzori”.”