Ministerul Apararii le vorbeste romanilor din toata tara, in cadrul unei informari de ultima ora despre Armata Romana, despre ceea ce se intampla la ora actuala in Delta Dunarii, acolo unde are loc exercitiul Riverine Spartan 23, la care participa soldatii din tara noastra, impreuna cu tehnica militara din dotare.
Ministerul Apararii explica mai jos ce fel de pregatire este facuta acolo de catre soldatii Romaniei, iar separat de asta vedem si ceea ce prevede o noua lege care a fost promulgata in Romania de catre presedintele Klaus Iohannis, ea vizand asistenta sanitar-veterinara pe care o poate acorda Armata Romana.
“Exercițiul „Riverine Spartan 23”, instrucție în Delta Dunării. Vedeta blindată 176 „Rahova” și peste 150 de infanteriști marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” au desfășurat în teren și pe Fluviul Dunărea, în perioada 30 iunie – 5 iulie, Exercițiul „Riverine Spartan 23”. Infanteriștii marini și echipajul vedetei blindate au exersat, în nordul Dobrogei.
Conform unui scenariu fictiv, acțiuni tactice ofensive pentru blocarea și neutralizarea desantului aerian al inamicului debarcat în zona lagunară Razelm-Sinoe, precum și secvențe de apărare a infrastructurii critice din Delta Dunării împotriva unor acțiuni ale forțelor aeropurtate agresoare din zona de coastă.
Pregătirea infanteriștilor marini are ca scop creșterea nivelului de reacție imediată în executarea acțiunilor tactice terestre, fluviale și amfibii, în scopul apărării și asigurării securității zonei costiere și a elementelor de infrastructură critică din aria de responsabilitate. De asemenea, subunitățile de infanterie marină mai pot fi angajate și în operații în sprijinul păcii, operații de evacuare a necombatanților, în acțiuni de combatere a amenințărilor neconvenționale (terorism și piraterie) și în operații de asistență umanitară (în mediul maritim).
Regimentul 307 Infanterie Marină se instruiește pentru implementarea capabilităților pentru operații amfibii, în conformitate cu standardele NATO şi ale infanteriei marine din armatele țărilor aliate. Direcţia medicală coordonează asistenţa medicală a personalului armatei şi a cadrelor militare în rezervă şi în retragere.
Asigură asistenţa sanitar-veterinară, implementează politica naţională de sănătate la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, organizează învăţământul medico-militar şi elaborează concepţia privind funcţionarea serviciilor medicale şi sanitar-veterinare. Statul Major al Apărării are în subordine, pe lângă tipurile de structuri prevăzute la alin. (1), structura de forţe, Universitatea Naţională de Apărare «Carol I”» şi Academia Tehnică Militară «Ferdinand I».”