Ministerul Apararii a publicat o serie de anunturi oficiale foarte importante, de ultim moment, privind actiunile soldatilor pentru Romania, primul vizand exercitiile militare ale Batalioanelor 280 de Infanterie Mecanizata, la Smardan, pentru a-si mentine capacitatea de lupta la nivel ridicat, in contextul razboiului din Ucraina.
Ministerul Apararii vorbeste deasemenea despre exercitiile Detasamentului de Aparare Antiaeriana din Polonia, dar si despre practica scolara de la Baza 90 Otopeni, plus intalnirile importante ale Statului Major al Fortelor Aeriene Romane cu reprezentantii Space Command, veniti in luna martie in Romania.
“Militari din cadrul Batalioanelor 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu”, 285 Artilerie „Vlaicu Vodă” și 284 Tancuri „Cuza Vodă” au executat un exercițiu cu trageri reale de luptă (LFX) de nivel pluton. Activitatea, la care a participat și un elicopter al Bazei 95 Aeriene „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu”, a avut loc la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.
Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană Rotația a XIV-a continuă instruirea în poligoanele din Polonia. Aceștia au executat în această perioadă ședințe de tragere cu armamentul individual pe timp de noapte, cu scopul de a se antrena în identificarea și neutralizarea țintelor în condiții de vizibilitate redusă. În perioada 11 – 22.03.2024, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” se desfăşoară practica şcolară de specialitate pentru formarea inițială a nouă elevi.
Viitori maiştri militari din arma Comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică de la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației şi Apărare Cibernetică din Sibiu. Alături de specialiştii în comunicații din Baza 90, elevii au învățat că practica îți fundamentează ceea ce înveți, dezvoltând astfel competențe de comunicare profesională şi deprinderi pentru instalarea, configurarea și exploatarea echipamentelor şi tehnicii de comunicații și informatică specifice unei baze aeriene.
În luna martie, reprezentanții Statului Major al Forțelor Aeriene din cadrul Serviciului Reglementări, Informații, Integrare Operații și Cooperare în Domeniul Operațional Spațial, au participat la un grup de lucru împreună cu delegația americană U.S. Space Command. Activitatea a avut loc la Cercul Militar Național și a reprezentat o premieră pentru Forțele Aeriene Române, oferind oportunitatea de a face o introspecție în ceea ce privește subiecte precum comunicațiile militare.
Prin intermediul sateliților, exerciții și schimb de experiență, posibilitățile de instruire, educație și colaborare în domeniul operațional spațial. Te pregătești pentru facultate? Te așteptăm la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Până pe data de 31 mai vă puteți înscrie pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar.”